60W DC/DC converter van Gaïa 

Gaïa breidt zijn gamma van DC/DC converters met een ultra breed ingangsspanningsbereik verder uit met de nieuwe High Rel MGDD-60W series, gericht op militaire en luchtvaartapplicaties.

De MGDD-60 serie heeft een uniek breed ingangsspanningsbereik van 12 – 160V. Dit is ideaal om te voldoen aan de Mil-Std-1275, 704 of DO-160 standaarden zonder extra front-end protectie apparaten. Hiertoe behoort ook de nieuwe en zeer strenge Mil-Std-1275E versie. Deze unieke prestatie is mogelijk dankzij Gaïa’s gepatenteerde switching technieken terwijl ook de efficiëntie boven de 90% blijft.

Met 2 uitgangen (voor parallel-, serie- of symmetrische werking) van 5V, 12V, 15V en 24V zijn ze geschikt voor een breed gamma aan toepassingen. Zo is het mogelijk diverse uitgangsspanningen te realiseren zoals bv: 5 – 48V output, +&- 15V of 2x24V.

De MGDD-60 serie komt in een standaard 2” x 3” behuizing en heeft een breed temperatuurbereik van -55°C tot +105°C. De serie is volledig opgegoten zodat ze geschikt is voor de ruige militaire en luchtvaart omgevingsomstandigheden.

Andere kenmerken van deze eenheden zijn een Trim & On/Off mogelijkheid, aanpasbare UVLO, soft start, embedded EMI filter alsook een overstroombeveiliging. De eenheden van deze serie kunnen ook synchroon en/of parallel geplaatst worden voor extra vermogen of N+1 redundantie.

Had u graag één van onze ingenieurs gesproken betreffende dit onderwerp :