Betrouwbare en onderhoudsvrije buffermodule voor 24V-systemen

De nieuwe condensator buffermodule UF40.241 is een aanvullend apparaat dat spanningsdips od spanningsverlies overbrugt voor 24 VDC voedingen 

De reeds succesvolle 20A module (UF20.241) is nu ook beschikbaar voor 40A applicaties. De UF40.241 overbrugt naadloos storingen aan het DC-spanningsnet en vergroot de hold-up tijd na verlies van de AC-netspanning.

Afhankelijk van de uitgangsstroom kan de minimum hold-up tijd 160ms bij 40A zijn en dit zal stijgen naar een aantal seconden bij lagere belasting. Voornamelijk in regio’s met een netspanning van slechte kwaliteit helpt de buffermodule om de voedingsspanning te handhaven. Zo kunnen data opgeslagen en processen afgerond worden op een gecontroleerde manier. De buffermodule is ook geschikt voor applicaties waar een korte termijn piekstroom nodig is die hoger is als de stroomrating van de voeding.

De UF40.241 van PULS is makkelijk op elk punt parallel toe te voegen aan het belastingcircuit en werkt autonoom op de achtergrond. De levensduur van de buffermodules is aangepast aan de levensduur van de elektronische voedingen.

De buffermodule maakt gebruik van onderhoudsvrije elektrolytische condensatoren ( een efficiënter en economischer alternatief voor loodzuur batterijen) om zijn energie in op te slaan wat zelfs een gebruik bij omgevingstemperaturen van -25°C tot +70°C toelaat.

Had u graag één van onze ingenieurs gesproken betreffende dit onderwerp :