Industriële automatisatie

Door de evolutie in de elektronica merken we dat er in steeds  meer gebieden geautomatiseerd wordt.  In de productieprocessen wordt er hierdoor meer gebruik gemaakt van sensoren en actuatoren en dit voor het meten, aansturen en bijregelen van het (productie)proces. Industriële automatisatie en industrie 4.0 gaan vandaag hand in hand met elkaar met streven om de processen slimmer en efficiënter te laten verlopen. Binnen het productportfolio  van Elipse evolueren ook onze fabrikanten naar slimmere oplossingen, zoals de integratie van een veldbus en een sensorbus, die leiden naar succes.

PULS: DIN rail power supply met IO-link poort

De eerste DIN rail power supply met een geïntegreerde IO-link poort

 

De voeding wordt op een centraal knooppunt in het systeem geplaatst en registreert een aanzienlijke hoeveelheid realtime-informatie die van bijzonder belang is voor zowel het bedrijf als de systeemfabrikant. Er stroomt meer dan alleen maar stroom.

 

Deze gegevens helpen de systeembeschikbaarheid te verhogen en onderhouds- en bedrijfskosten te verlagen. Dit betekent dat de voeding de mogelijkheid heeft om – parallel aan zijn functie als converter – ook als sensor te fungeren en daarmee een belangrijke bijdrage levert aan het Industrial Internet of Things (IIoT).

 

De DIMENSION QT40.241-B2 zorgt ervoor dat PULS de eerste 3-fasen DIN-railvoeding (24V / 40A) op de markt brengt die deze systeemgegevens beschikbaar stelt aan gebruikers via een I / O-poort.

Vetrouwde power supply technologie met nieuw IO-Link kenmerk

Nieuwe netwerk functie 

 • IO-Link v1.1 (IEC 61131-9)
 • 4-pole M12 plug connector
 • Transmission speed: COM 3
  (< 230.4 kBaud)
 • Integrated non-volatile memory
PULS power supply : QT40.241-B2

Vertrouwde converteer functie

 • 3-phase | 960W | 24V, 40A
 • 95.3% efficiency and 110mm width
 • + 50% BonusPower for 5s
 • 100A for 10ms to trip circuit breakers
 • Active PFC (harmonic correction)
 • Full power between -25°C and +60°C

 

Prijs winnende  IO-Link applicatie  – zelfs voor marktintroductie 

De Manufacturing Leadership Council van adviesbureau Frost & Sullivan zoekt naar innovaties die bijdragen aan de digitalisering in de productie-industrie.

Met dit in het achterhoofd diende PULS  in het eerste kwartaal van 2018  de QT40.241 B2 in bij het panel. De panelleden voerden intensieve tests uit om de toegevoegde waarde aan te tonen die de elektronische voeding biedt aan productiebedrijven. Frost & Sullivan was erg onder de indruk van de gebruikersgerichte strategie van PULS.

Het resultaat was dat de QT40.241-B2 al vóór de officiële marktlancering de gerespecteerde Manufacturing Leadership Award ontving.

Manufacturing leadership award of 2018

Kostbare informatie direct uit je applicatie halen

OP VRAAG
Acyclische parameters 

De acyclische parameters omvatten statische en dynamische apparaatinformatie, en ook invoer- en uitvoerparameters die op elk moment via de master opgevraagd kunnen worden.

PUSH 
Cyclical parameters

De uitgangsstroom wordt opgenomen in de cyclische procesgegevens en om de 2 ms door de QT40.241-B2 naar de IO-Link-master gecommuniceerd.

PUSH
Evenementen 

Gebeurtenissen kunnen waarschuwingen of foutmeldingen zijn, zoals bijvoorbeeld een ingangsspanning die te laag of te hoog is, een overbelasting of een te hoge temperatuur.

WRITE
Remote functions 

De gebruiker kan de uitgangsspanning van de QT40.241-B2 instellen via de configuratiesoftware en het apparaat op afstand in- en uitschakelen.

Voordelen van IO-Link als een communicatie protocol

Betrouwbaar

De componentvereisten voor een IO-Link-poort in de voeding zijn relatief laag in vergelijking met complexere communicatieprotocollen. Dit biedt verschillende voordelen: dankzij het lage aantal extra componenten blijft de MTBF-waarde (Mean Time Between Failures) van de QT40.241-B2 constant hoog. De MTBF staat op 678.000 uur en is indicatief voor de betrouwbaarheid en de fouttolerantie van het apparaat.

Gebruiksvriendelijk

IO-Link is ontworpen als een gebruiksvriendelijke plug-and-play-oplossing. Installatie en bediening zijn eenvoudig en voordelig geïmplementeerd. De poort kan worden bekabeld met standaard, niet-afgeschermde IO-kabels. Verder wordt er compatibiliteit met alle standaard veldbus- en automatiseringssystemen geboden, wat dan weer flexibele gebruiksopties garandeert.

Veilig

IO-Link is zeer robuust en biedt een hoog niveau van veiligheid. Industriële voedingen worden vaak blootgesteld aan ruwe omgevingen van het lagere automatiseringsniveau en moeten ook tegen externe manipulatie worden beschermd. Datatransmissie via IO-Link is in het veld getest voor deze toepassingen.

Integratie van de QT40 in een bestaand IO-Link systeem

IO-Link is ontworpen om de signalen van de sensoren en actuatoren (IO-Link-apparaten) van het veldniveau op te halen. Via een IO-Link-master worden deze in het betreffende veldbussysteem ingevoerd en naar het automatiseringssysteem verzonden.

 

De combinatie van veldbus en IO-Link maakt een continue communicatie mogelijk op alle niveaus mogelijk. IO-Link is een open standaard die compatibel is met alle gangbare veldbus- en automatiseringssystemen. Dit maakt flexibel gebruik mogelijk.

 

De integratie van de QT40.241-B2 in een bestaand IO-Link-systeem vereist alleen een verbinding met de IO-Link-master.Hiervoor worden gestandaardiseerde, niet-afgeschermde IO-kabels gebruikt. De installatie en bediening zijn ongecompliceerd en kunnen kosteneffectief worden geïmplementeerd.

Integratie van de QT40 in een bestaand IO-Link systeem

Uw voordelen in één oogopslag

BESPAAR
tijd en kosten

 • Vraaggericht, preventief onderhoud
 • Geautomatiseerde parametrering bij het
  vervangen van eenheden
 • Voorkom downtime
 • Verbeterde benutting van systeemcapaciteit

VERBETER
klanten service

 • Snelle analyse en probleemoplossing in geval van een storing
 • Kwaliteitsanalyse van het elektriciteitsnet

FACILITEER
machine ontwikkeling 

 • Automatische detectie van slijtage via digitale belastingsprofielen
 • Vermijd big data-problemen (incompatibiliteit, inconsistentie, enz.) met stroom als gegevensbron

REX12D Elektronische circuitbescherming met IO-Link

De REX12D-serie combineert de voordelen van de flexibele en compacte REX “all-in-one” -oplossing met de eigenschappen van een digitale en intelligente circuitbescherming met IO-Link-verbinding.

 

Het systeem combineert 24 VDC overstroombeveiliging met de communicatiemogelijkheden van het IO-Link-systeem. Deze slimme communicatie maakt een volledige transparantie mogelijk van de 24 VDC-voeding en biedt alle nodige informatie voor een betrouwbaar productieproces in een vroeg stadium.

 

Tot 16 kanalen van de REX12D-overstroombeveiliging kunnen naast elkaar worden gemonteerd als één of twee kanalen in vaste of variabele vermogens. Er zijn geen extra accessoires nodig voor de mechanische verbinding van de afzonderlijke componenten.

 

Vroegtijdige melding in geval van storingen en een snelle reactie op actuele problemen garandeerd de continuïteit van het systeem, is kosteneffectief en verbetert de stabiliteit van het productieproces.

 

Jouw voordelen:

 • Verbeterde uptime van de machine omdat IO-Link-technologie meer transparantie en diagnose op afstand biedt.
 • Gemak van PLC-integratie door voorgeprogrammeerde functionele modules en bibliotheken.
 • Geminimaliseerde voorraadniveaus omdat slechts één instelbaar module nodig is voor alle stroomwaarden van 1A tot 10A.

Industrie 4.0 met het REX-systeem: conditiebewaking – voorspellend onderhoud

Het intelligente REX-systeem van E-T-A biedt

 • overstroombeveiliging
 • stroomverdeling van belastingscircuits
 • toezicht houden
 • parametrisering
 • communicatie via IO Link en Modbus RTU

De EM12D-T-voedingsmodule verzendt een verscheidenheid aan diagnostische informatie naar de hogere regeleenheid, waaronder ingangsspanning, laadspanning, laadstroom, grenswaarden en verschillende instellingsopties van de circuitbeschermer, zoals nominale stroomlimietwaarde.

the REX system: condition monitoring - predictive maintenance