Medische elektronica 

Medische producten moeten steeds gekeurd worden voor verschillende standaarden. Deze procedure is niet eenvoudig maar wel eentje waar onze producten bij kunnen helpen.

Producten uitgevoerd met de juiste keuringen

In de medische sector moet apparatuur aan een aantal zeer strenge criteria voldoen. Een korte storing kan een diagnose of behandeling in gevaar brengen en hierdoor de gezondheid van de patiënt ernstig schaden. Dit is iets dat uiteraard vermeden moet worden.

 

Medische voedingen moeten bijvoorbeeld lagere lekstromen hebben en medische apparaten waar patiënten mee in contact komen moeten daarom ook voldoen aan de medische norm EN 60601-1. Elipse heeft hiervoor specifieke producten in hun gamma die gekeurd zijn voor gebruik in de medische- en farmaceutische sector. Ze zijn perfect geschikt om te gebruiken in jullie applicatie.

medical_ct_scan

Elipse biedt

  • Productlijnen specifiek voor de medische branche
  • Oplossingen op maat gemaakt
  • Keuringen voor de medische branche volgens EN 60601-1-2 Ed. 4
  • Kennis van de sector
  • Medische specialist in het Elipse team
  • Snel antwoord en feedback

PULS medische DIN-rail PSU

PULS heeft als eerste fabrikant een DIN-rail voeding op de markt gebracht die volledig voldoet aan de nieuwste medische normen (EN 60601-1-2, 4th Edition).

 

De CP10.241-M1 heeft, zoals gewend van het PULS gamma, een extreem hoge efficiëntie tot 95,2%. Met zijn breedte van 39 mm is deze voeding ultra compact op de DIN-rail en heeft ook een zeer hoge lifetime van bijna 14 jaar (bij continue volle belasting). De unit voorziet maximale bescherming voor patiënten en gebruikers (2x MOPP en 2x MOOP) en werkt door zijn fanless design ook nog volledig geruisloos.