Marine & Offshore 

Zeetransport en offshore applicaties zijn essentieel in de wereld. De wereldhandel is grotendeels afhankelijk van de scheepvaart om goederen te transporten.

 

Al eeuwen is de Benelux door haar ligging aan zee en met haar rivieren, kanalen en vele binnenwateren nauw verbonden met de scheepvaart en offshore installaties. Er is enorm veel ervaring in het ontwerpen en bouwen van commerciële sleepboten, ferry’s,  bagger- en onderzoeksschepen, kabelleggers, vissersschepen en marine vaartuigen tot recreatieve zeilschepen en luxe jachten.

Specialisten in betrouwbaarheid

Hoge betrouwbaarheid en de lage onderhoudskosten zijn essentieel voor elk schip of offshore platform. Dit is nodig om de veiligheid te garanderen en omdat onderhoud of vervanging extra tijd vergt en kosten met zich mee brengt die verder gaan dan alleen de materiaalkosten bij een schip dat op zee vaart.

 

Daarom is het belangrijk dat de apparatuur aan boord langdurig betrouwbaar werkt. Elipse levert al jaren voedingsoplossingen van hoge kwaliteit die door het specifieke ontwerp uitermate geschikt zijn om langdurig te opereren in extreme omgevingsomstandigheden. Hierbij is extra aandacht uitgegaan naar de EMC eisen, het temperatuurbereik, aanwezige schok & vibraties en specifieke type keuren voor de scheepvaart.

Elipse biedt 

  • DNV-GL en ABS gekeurde oplossingen
  • ATEX (Zone 2 locations) en HazLoc (Class 1 Div 2) certificering
  • Productlijnen specifiek gericht op de branche
  • Kennis van de applicaties
  • Adviseurs die jou te woord staan
  • Producten en oplossingen op maat

Voedingen met een ATEX en DNV-GL keuring

PULS heeft een volledig gamma van AC/DC voedingen en DC/DC converters op de markt gebracht specifiek voor het gebruik in locaties met potentieel explosiegevaar. Dit gamma heeft een succesvolle ATEX keuring achter de rug. Daardoor kunnen deze power supplies  in systemen in Zone 2, categorie 3G ingezet worden. Specifiek voor scheepvaartapplicaties hebben veel PULS-voedingen de DNV-GL en ABS type keur.

 

Hierdoor beantwoordt PULS aan de vraag naar dit soort systemen om voor elke toepassing een gepaste oplossing te kunnen bieden. In dit gamma zitten units met zowel een DC als een AC ingangsspanning en met uitgangsspanningen die variëren tussen de 5V, 12V, 15V, 24V, 36V en 48V. Deze voedingen met een ATEX en/of Marine type keur hebben alle voordelen die andere PULS-voedingen ook bieden: een lange levensduur, enorm compact, hoge rendementen, breed temperatuurbereik en nog veel meer.

Schakelkast-klimatisatie voor uitdagende applicaties

De thermo-elektrische koelers van Elmeko werken met de innovatieve Peltier-technologie. Zij bieden compacte, betrouwbare en vermogensbesparende airconditioning van 30W tot 300W. De Peltier-technologie laat toe om de koelers in eender welke positie te plaatsen en biedt een hoge IP-65 beschermingsgraad voor gebruik in gure omgevingen. Zowel verwarmen als koelen van jouw applicatie is dankzij de Peltier-technologie met één enkel toestel mogelijk.