Energiecontrole

Puls biedt robuuste en betrouwbare DIN-Rail voedingen, redundantiemodules en UPS systemen voor ruwe omgevingsomstandigheden in de energiesector

De voedingen van PULS worden gebruikt in verschillende applicaties binnen de energieproductie en het distributienetwerk. De kritische factoren in de energiesector zijn voornamelijk betrouwbaarheid, lange levensduur en immuniteit tegen schommelingen op het net (zelfs in extreme omgevingsomstandigheden).

De energieopwekkingsinstallaties moeten voldoen aan specifieke veiligheidseisen. Deze systemen zijn normaal  met ingebouwde redundantie ontworpen om een ononderbroken werking te garanderen. PULS redundantiemodules en UPS systemen met herlaadbare batterijen zorgen dat de stroomtoevoer behouden blijft tijdens een stroomstoring of onderbreking. Zo behouden ze volledige systeemfunctionaliteit of zorgen ze voor een gecontroleerde stilstand. Dit verhindert storingen in het systeem die in het slechtste geval aanzienlijke permanente schade veroorzaken.

Extreme omgevingstemperaturen en grote temperatuurschommelingen zijn komen vaak voor in de energiesector. Zo heb je extreem hoge temperaturen bij zonnepaneelinstallaties in de woestijn of extreem lage temperaturen bij waterkrachtcentrales in besneeuwde berggebieden. PULS heeft een breed productgamma dat aan al deze vereisten voldoen.

Applicaties in de energiesector

  • Omvormerstations in zonnepaneeltechnologie
  • Besturingsruimtes in energiecentrales
  • Stroomtoevoer naar gedecentraliseerde distributiestations, bv. gasdruk reduceerstations om ervoor te zorgen dat belangrijke functies zelfs na een stroomstoring blijven werken (UPS)
  • Ononderbroken voedingen (UPS) voor besturingselementen en verlichting in energiecentrales
  • Stroomtoevoer naar motoren en aandrijfapparaten in energiecentrales

Applicatie voorbeeld:

UPS systeem in windkrachtcentrales

Vandaag de dag spelen windkrachtcentrales een zeer belangrijke rol in het energie toevoerportfolio van vele industriële naties.

Deze centrales zien er misschien langs de buitenkant niet heel indrukwekkend uit met hun rustig draaiende rotorbladen, maar intern maken veel verschillende componenten deel uit van een zeer complex technisch systeem.

PULS producten in verschillende vormen en configuraties worden gebruikt in belangrijke operationele locaties in de krachtcentrale, bijvoorbeeld bij:

Buffering van het gehele besturingssysteem

Bij een onderbroken stroomtoevoer moet het besturingssysteem van de hele krachtcentrale gebufferd worden om continuïteit van de kritische functies te garanderen. De PULS DC-UPS (UB20) garandeert een constante uitgangsspanning tijdens de buffertijd. Dit betekent dat elektrische componenten, zoals de besturing van de Pitch aandrijfunits en de rem, op betrouwbare wijze van de vereiste bedrijfsspanning bij noodgevallen zijn voorzien. In het geval van een stroomstoring is het mogelijk zowel de Pitch aandrijfunits voor het afstellen van het rotorblad als de rem te bedienen om de rotorbladen te stoppen en ze in een veilige positie te brengen.

 

Voeding voor de Pitch aandrijfunits

Er dient ook een garantie te zijn voor de continuïteit van de directe voeding van de Pitch aandrijfunits. De PULS PAS395 Ultracap charger is hiervoor de ideale oplossing.

 

Noodvoeding voor de binnenverlichting van de toren

Lange stroomkabels in de toren veroorzaken een spanningsval. Bij een stroomstoring moet dit gecompenseerd worden. De  PULS UPS-modules zijn hiervoor bijzonder geschikt. De spanningen van de UPS-modules zijn afzonderlijk regelbaar van 22,5V tot 26V en worden voortdurend tijdens de hele buffertijd gereguleerd. Hierdoor wordt een spanningsval in lange kabels gecompenseerd en de correcte bedrijfsspanning voor de verlichting is gegarandeerd.

Gerelateerde producten