Gebouwautomatisatie

De PULS DIN-Rail voedingen zijn betrouwbaar, compact en voldoen aan alle belangrijke keuringen voor de gebouwautomatisatie.

De brede waaier van toepassingen voor elektronische voedingen in de gebouwautomatisatie gaat vaak gepaard met strenge technische eisen. Gebouwen moeten bestand zijn aan extreme weersomstandigheden. Onweersbuien kunnen hoge piekspanningen (transiënten) veroorzaken in de voedingsspanning van elektronische voedingen, dit is zeker het geval bij hoge masten en gebouwen. Daarom is een robuust elektrisch ontwerp van de ingangsconverter essentieel. In het geval van extreme weersomstandigheden worden extra overspanningsbeveiligingen geïnstalleerd om de ingang van de voeding te beschermen.

Compacte afmetingen en lage warmtegeneratie

In applicaties voor gebouwen is de installatieruimte voor voedingen vaak gelimiteerd, bijvoorbeeld in systeemplafonds. PULS voedingen met hun compacte afmetingen en bijhorende hoge efficiëntie passen perfect in deze applicaties.

Hoge MTBF waarden garanderen een perfecte betrouwbaarheid

Elektronische voedingen met een hoge efficiëntie houden de temperatuur in de schakelkast lager. Dit garandeert een langere levensduur en hoge MTBF waarden. Voornamelijk in Ledverlichtingapplicaties zijn hoge levensduurcijfers essentieel en verkleinen hoge MTBF waarden de kans op storingen.

Typische applicaties in gebouwautomatisatie

  • Ledverlichting
  • Aandrijfsystemen van zonneschermen
  • Communicatiemiddelen
  • Liften en roltrappen
  • Noodverlichting
  • DC-UPS voor bewaking

Voorbeeldapplicatie

Royal Clock Tower in Mekka:

Wanneer de nacht valt in Mekka, blijven de groene wijzerplaten van werelds grootste klokkentoren noch steeds zichtbaar vanop 10km afstand. Dit wordt bereikt door het gebruik van twee miljoen LED’s en ongeveer 1000 elektronische voedingen.

Dit project plaatste bijzonder hoge eisen op de inschakelstroom. De geselecteerde PULS producten kunnen werken met de hoge inschakelstromen die zich voordoen wanneer 1000 voedingen gelijktijdig opgezet worden. De vereisten van lage warmtegeneratie is gerealiseerd door een hoge efficiëntie van 95,5% en de compacte afmetingen. Aangezien de toren 601 meter hoog is, moeten de voedingen een hoge immuniteit hebben tegen een mogelijke blikseminslag om ononderbroken service te garanderen.

PULS Dimension XT-serie, 48V/20A voldoet aan deze uitdagende eisen. Een combinatie van deze voeding levert zo de één miljoen Watt vermogen dat nodig is om de ledverlichting in de Royal Clock Tower in Mekka te verlichten.

Gerelateerde producten