Machinebouw

De PULS voedingen zijn het kloppend hart van vele high-end machines. Decennia lang vertrouwen machinebouwers op de betrouwbaarheid en vermogenreserves van de PULS producten.

Elektronische voedingen die ingezet worden bij machinebouw zijn extreem gevarieerd en onderworpen aan een breed scala van eisen.

Met de PULS voedingen bieden we een brede range van producten die kunnen omgaan met al deze vereisten. Elektronische voedingen (enkel- of drie-fase en met DC-ingang), DC-UPSBuffermodules en redundantiemodules. De moderne machinebouw industrie is een fascinerende combinatie van elektronica en mechanica.

Compactste maat zorgt voor onbegrensde toepassingen in de machinebouw

Doordat de machinebesturing steeds complexer wordt is er steeds meer functionaliteit nodig in de schakelkast. De afmetingen zijn een belangrijk punt voor de designengineer. Ondanks het groeiende aantal functies is het doel de schakelkast steeds kleiner te maken. Met de PULS voedingen hebben we werelds kleinste elektronische DIN-rail voedingen in huis om hier mee te helpen.

Hoogste verwachtingen in termen van betrouwbaarheid en levensduur

De elektronische besturing is het hart van elke machine en elke storing brengt een dure productiestilstand met zich mee. Dit betekent dat elke voeding moet voldoen aan de hoogste eisen op gebied van kwaliteit en levensduur. Uiteraard gebeurt dit alles onder de meest uitdagende belastingen en omgevingscondities.

De PULS voedingen garanderen maximale levensduur waarden, een vermogens boost van 20% of een bonusvermogen van 50%. Grotere vermogensreserves helpen bij het opstarten van zware belastingen zoals bij DC motoren of capacitieve belastingen. Deze producten dekken ook korte termijnpieken van dynamische belastingen.

De compacte PULS voeding is uitermate geschikt voor het gebruik bij uw design zodat u geen overbodig vermogen dient te betalen.

Typische applicaties voor PULS producten in machinebouw

  • Verpakkingsindustrie
  • Textielindustrie
  • Laserapparatuur
  • Printindustrie
  • Logistieke systemen voor transport en magazijnen
  • Voedselindustrie
  • Veiligheidssystemen
  • Spoorwegapplicaties

Applicatievoorbeeld

De laser is de universele tool voor het snijden, lassen, markeren, boren, verharden en voor de structurele verwerking van oppervlaktes. Het werkt zonder contact en slijtage. Lasers worden enkel geconfronteerd met een lage thermische invloed en daardoor is er bijna geen vervorming van de componenten door hitte. Hierdoor komen kosten voor herbewerking normaal niet voor.

De wereldleider in deze technologie vertrouwt op de DIN-Rail voedingen van PULS. De belangrijkste punten voor deze klant zijn de constante hoge kwaliteit, hoge betrouwbaarheid, hoogste efficiëntie en gegarandeerde beschikbaarheid.

De lasertool en al zijn componenten verbruiken zeer weinig energie. Hierdoor zijn voedingen met een hoge efficiëntie nodig.

Lasertechnologie wordt gebruikt in verschillende industrieën: bewerken van tandwielen en precisie-onderdelen, uitlaatcomponenten, sensoren, besturingscomponenten, buizen, profielen, etc. Er is geen limiet aan mogelijke applicaties en nieuwe opportuniteiten.