Spoorwegapplicaties

PULS heeft zijn DIN-rail voedingen geperfectioneerd voor industriële applicaties. Met deze expertise hebben ze een productrange voor spoorwegapplicaties gemaakt.

De “DIN-RAILway” voedingen van PULS vertegenwoordigen een nieuwe range van voedingen voor spoorwegapplicaties. Het concept van deze voedingen heeft zich al bewezen in duizenden industriële applicaties wereldwijd. Wat de nieuwe PULS spoorwegvoedingen onderscheid is de extreem makkelijke DIN-rail fixatie. is ontworpen om minstens 15 jaar mee te gaan.

De performantie eisen voor spoorwegtoepassingen zijn uitdagend op verschillende fronten: storingen zijn ontoelaatbaar, zelfs bij extreme mechanische stress over een breed temperatuurbereik. De ingangsspanningen in spoorwegtoepassingen verschillen van deze in industriële toepassingen. Zo maakt men bijvoorbeeld bij spoorwegtoepassingen ook gebruik van 110VDC ingangsspanning

 

Puls voedingen zijn gecertificeerd om te voldoen aan de spoorwegstandaarden

Een volledig gamma van één- tot drie-fase voedingen en DC/DC converters is beschikbaar. Ze zijn allemaal te monteren op DIN-rail en gecertificeerd om te voldoen aan de algemene spoorwegstandaarden:

  • EN 50155 spoorwegapplicaties – Elektronische apparatuur gebruikt op rollend materiaal
  • EN 61373 rollend materiaal – schok- en vibratietesten
  • EN 50121-3-2 elektromagnetische comptabiliteit – rollend materiaal – apparaten
  • EN 45545-2 brandbescherming voor spoorwegvoertuigen

De producten zijn: convectie gekoeld, operationeel tot -40 °C, uitgerust met vibratie compenserende veerklemmen, extreem licht in een compacte behuizing en vertonen de hoogste waarden van efficiëntie.

De PULS DIN-Rail voedingen zijn zowel in de trein als op het spoor bruikbaar.

Spoorwegapplicaties

  • Airconditioning
  • Communicatie
  • Infotainment
  • Signaaltechnologie
  • Treinbescherming
  • Centraal vermogen

Applicatievoorbeeld

SBB (Swiss Federal Railways)

PULS voedingen worden nu gebruikt bij ongeveer 800 elektrische schakelkasten over heel Zwitserland, geïnstalleerd naast het treinspoor. Ze staan in voor de besturing van de hoogspanningskabels van de treinen.

De klant werd gerustgesteld door de innovatieve oplossing en uitgebreide technische ondersteuning. Er is een veiligheidscertificaat voor speciale behoeftes van 50Hz en 16,7Hz (met een standaard apparaat) afgeleverd volgens de eisen van de applicatie.

Een essentieel selectiecriterium voor deze toepassing was de mogelijkheid van PULS om de producten ook nog te blijven leveren en ondersteunen vele jaren na de design-in. Natuurlijk was de kost ook belangrijk. De aangeboden oplossing was significant goedkoper dan de bestaande installatie.

Gerelateerde producten