Vermaat Technics

Introductie

Vermaat Technics is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van kwaliteitsvolle producten voor het automatisch lassen van pijpleidingen en de constructie bij offshore en onshore applicaties.

 

Onze producten worden over de hele wereld  gebruikt, zoals in de Golf van Mexico, de woestijn in Doha, maar ook in Siberië. Ze moeten dus bestand zijn tegen omgevingsveranderingen vertelt Jean-Pierre ons.

 

Jean-Pierre Delhez is de verantwoordelijke engineer bij Vermaat Technics. Samen met hem zijn we op zoek gegaan naar een technische oplossing voor één van hun systemen.

 

Een van hun bekendste producten is het ‘Veraweld’ automatische lassysteem. De Veraweld, ontworpen in 1991, is een systeem dat een gegarandeerde kwaliteit  voor elke lasverbinding op een pijpleiding biedt. Dankzij het lichte gewicht en modulaire concept is er een optimale flexibiliteit in de keuze van lasprocessen. De lasser wordt bijgestaan door voorgeprogrammeerde lasparameters en behoudt zo de controle over de laskwaliteit.

Met welke problemen hadden ze te kampen?

De eerste opzet van de Veraweld omvatte een grote transformator als voedingssysteem. Dergelijke transformatoren zijn echter afhankelijk van de ingangsspanning, dus je hebt een apart model  voor 110VAC en 220VAC input nodig. Samen met het hoge gewicht (tot 14kg) en de hoge warmteontwikkeling in de schakelkast was deze oplossing niet optimaal.

 

Vermaat Technics is daarop overgestapt naar een schakelende voeding, maar ook dit ging niet zonder slag of stoot. Zodra de motor van een lasrobot onder belasting gaat afremmen, zal deze zijn eigen spanning beginnen opwekken, ook gekend als ‘regeneratie’. Deze regeneratieve energie laat schakelende voedingen van verschillende merken trippen en uitschakelen.

 

Nadat we een aantal voedingen hadden opgeblazen of hadden laten trippen waren we het beu en zijn we op zoek gegaan naar een firma om ons hierbij te helpen zegt Jean-Pierre.

Hoe hebben ze dit opgelost?

Meer betrouwbaarheid door de juiste voeding

 

Onze sales engineer, Remco de Jong, zocht samen met de engineers van Vermaat Technics naar een geschikte oplossing. Enkele belangrijke factoren waren de juiste spanning, vermogen, gewicht, grootte en weerstand tegen regeneratieve energie. Uiteindelijk kwamen ze bij de QS20.361 van PULS terecht.

 

Het grootste voordeel voor onze applicatie is dat de voeding zichzelf  na 3 seconden herstelt wanneer hij tript. Bij andere voedingen moet je het hele systeem eerst spanningsloos maken. Hierdoor creëer je een stilstand van minstens 5 tot 6 minuten, wat enorme kosten met zich meebrengt volgens Jean-Pierre.

 

Met de Bonuspower™ kan de PULS voeding 4 seconden lang 150% vermogen leveren. Deze functie is mogelijk dankzij de grote ingebouwde uitgangscondensatoren. Deze functies helpen bij het opstarten van motoren, het opladen van condensatoren en het opvangen van regeneratieve energie. Hierdoor wordt de voeding betrouwbaarder in de applicatie van Vermaat Technics.

Extra voordelen met deze voeding

De schakelvoeding QS20.361  heeft ook  een brede ingangsspanning van 90 tot 264VAC. Hierdoor kan dezelfde unit in verschillende applicaties toegepast worden.

 

Of we nu gebruik maken van 110VAC, 220VAC of ergens een slingerende spanning tussenin, het maakt niet uit. De QS20 voeding kan met elke toepassing overweg.

 

Met zijn efficiëntie van 94% genereert de voeding zeer weinig warmte in de schakelkast. Dit zorgt voor minder stress op de voeding zelf en bij de omliggende componenten. Dankzij de kleine afmetingen en het lage gewicht van 1,20kg (in plaats van 13 tot 14kg vroeger) kan een kleinere schakelkast gebruikt worden.

De resultaten en voordelen voor Vermaat Technics

De totale ’cost-of-ownership’ is lager dan ervoor

De systemen van Vermaat Technics worden overal ter wereld gebruikt. Door veranderingen in omgevingsomstandigheden, zoals verschillende spanningen, temperaturen en locaties moesten de klanten vroeger hun systeem regelmatig ombouwen. Met de nieuwe oplossing is dit niet meer nodig en zijn ze overal inzetbaar. De hogere betrouwbaarheid van het hele systeem betekent ook dat er minder stilstanden zijn en minder onderhoud nodig is. Dit bespaart de klanten aanzienlijk veel geld, waardoor de totale kosten dalen.

 

Elipse heeft ons ook op logistiek vlak geholpen. Door de extra voorraad die voor ons neergelegd wordt van verschillende producten besparen we op logistiek vlak geld en tijd.

 

De afgelopen jaren is deze oplossing wereldwijd op een aantal honderd installaties met succes ingezet. De zware omstandigheden zijn geen enkel probleem voor de voeding. Met zijn unieke eigenschappen kan de PULS voeding  voor zeer uiteenlopende applicaties gebruikt worden.

Gerelateerde producten