Din-Railway voedingen van PULS

trein

De eisen voor voedingen op treinen liggen zeer hoog. Zelfs harde mechanische schokken mogen geen uitval veroorzaken. Ventilatoren worden best vermeden omwille van hun beperkte levensduur. Voor natuurlijke koeling  is een hoge efficiëntie van de voeding vereist in compacte units.

PULS voldoet aan deze strenge eisen voor de verschillende railway standaarden met een aangepaste versie van hun hoogwaardige industriële voedingen. PULS staat immers bekend om zijn kwaliteit, betrouwbaarheid en levensduur alsook voor hun bescherming tegen zware omgevings- en EMC condities. Hun reputatie hebben ze verkregen door zorgvuldig hun componenten te kiezen en door hun robuust design.

De PULS  technologie zorgt ervoor dat je nu ook je voedingen op een DIN-Rail kan plaatsen voor railway applicaties zonder problemen. In de PULS portfolio zitten 1 en 3-fase units alsook DC/DC converters voor railway applicaties.

PULS Din-Railway voedingen

Spoorweg vereisten :

De EN50155 standaard definieert de vereisten voor elektronische toestellen op rollend materiaal. Om overeenkomstig te zijn met de EN50155 standaard moet men eerst aan verschillende testen voldoen.

Welke testen zijn hier allemaal voor nodig ?

 • Trilling weerstand
 • Temperatuurbereik
 • EMC weerstand (EN50121-3-2)
 • Brandbeveiliging (EN45545-1)

Waar scoort PULS punten?

Iedereen die succesvol voedingen op de markt heeft gebracht, kan dit enkel doen door units van de hoogste kwaliteit te leveren. In de industriële sector zijn eigenschappen zoals:

 • Hoogste efficiëntie
 • Kleinste afmetingen
 • Laagste gewicht
 • Langste levensduur
 • Maximale beschikbaarheid

Zeer belangrijk om voor een langere tijd aanwezig te blijven in deze competitieve markt. Natuurlijk zijn deze factoren ook belangrijk in de railway sector. De CPS20.241-60 voeding van PULS heeft een uitgangsvermogen van 400W tijdens het volledige temperatuurbereik van -40°C tot +70°C en een geïntegreerde MOSFET ontkoppeling circuit aan de uitgang voor redundante werking . Het heeft ook een efficiëntie van 94% en als de ingangsspanning wegvalt ( zelf in geval van een kortsluiting) zal de uitgangsspanning aanwezig blijven voor meer dan 20ms. Korte interrupties kunnen daardoor makkelijk overbrugd worden. Deze vermogensdichtheid wordt bereikt in een 65mm brede behuizing met een gewicht van slechts 1000g.

Maar wat de PULS voedingen het meest onderscheid is de simpele DIN-Rail bevestiging. De conventionele muur bevestiging die vroeger gebruikt werd zorgde veel voor warmtegeleiding door de montage plaat. In de industrie worden zulke bevestigingen slechts uitzonderlijk gebruikt. De meerderheid van de elektronische en elektromechanische apparaten worden op een DIN-Rail bevestigd. Het industriële concept van PULS brengt dus ook grote voordelen voor de railway sector, want vibratie bestand bevestigen op DIN-Rail is enkel mogelijk als het apparaat een DIN-Rail bevestiging heeft van hoge kwaliteit en zo min mogelijk weegt.  Hiervoor maakt PULS gebruik van vibratie vrije veerklemmen in plaats  van losse schroefklemmen. Deze veerklemmen kunnen de effecten van vibratie beter opvangen en worden daarom ook zeer vaak gebruikt in de power supply industrie.

De PULS serie voor de railway industrie :

De mogelijkheid om naar een one-stop shop te gaan voor AC/DC of DC/DC oplossingen wordt zeer geapprecieerd. Het PULS spectrum bestaat uit:

 • DC/DC converters met een vermogen van 100W, 200W en 400W
 • AC/DC voedingen met een vermogen van 240W en 480W
 • 3-Fase AC/DC voedingen met een vermogen van 240W en 480W

Bijna alle DIN-Rail voedingen voor railway applicaties hebben een vermogens boost die er voor zorgt dat een werking mogelijk is bij 150% van de belasting voor 4 seconde of voor 20% bonus vermogen. Dit is een zeer gewenste functie bij veel vragende belastingen.

Licht treinen

Had u graag één van onze ingenieurs gesproken betreffende dit onderwerp :