IP54, IP65 en IP67 gedecentraliseerde voedingen

Puls ontwikkelde de gedecentraliseerde ZeroCabinet voedingen met hoge beschermingsklasse IP54, IP65 of IP67 voor flexibel gebruik direct op de werkvloer.

300W of 500W
voor enkelfase of driefase systemen

 

IP54, IP65 of IP67
betrouwbare bescherming tegen stof en water

 

Geen potting
en eco-vriendelijk ontwerp

 

Stroom gelimiteerde uitgangen
en selectieve vermogensdistributie en -bescherming

 

LED interface
zorgt voor onmiddellijke diagnose op de werkvloer

ZeroCabinet
Gedecentraliseerde voedingen voor montage ter plaatse

Machine- en systeemtechniek heeft nood aan flexibele, modulaire systemen. Decentralisatie van de systeemcomponenten is een belangrijke succesfactor gebleken. Het versnelt de systeemplanning, vereenvoudigt het onderhoud en maakt een gemakkelijke systeemuitbreiding mogelijk. Bovendien kunnen schakelkasten door kleinere versies worden vervangen of zelfs volledig worden gedemonteerd.

 

Met ZeroCabinet presenteert PULS een nieuwe voeding die precies voor deze omgeving is ontwikkeld: een decentrale voeding met beschermingsklasse IP54, IP65 of IP67, uit voorraad leverbaar, eenvoudig te installeren en flexibel genoeg  om te voldoen aan de diverse eisen van modulaire fabrieksautomatisering.

 

Kortom, ZeroCabinet is het alternatief voor een voeding in de gecentraliseerde schakelkast of decentrale on-site controlebox of voor een klantspecifieke oplossing.

Tot nu
Traditioneel systeemontwerp met centrale IP20-voeding

De gecentraliseerde levering van randapparatuur in het veld vereist lange kabellengtes met een grote doorsnede. Vanwege de vermogensverliezen veroorzaakt door de lange kabels, moet de voeding te groot zijn.

Nieuw
Modulair systeemontwerp met IP54-, IP65- of IP67-voedingen

ZeroCabinet voorziet grote applicaties op een decentrale, efficiënte en flexibele manier van energie. Dit maakt een modulaire systeemstructuur mogelijk, evenals een effectieve uitbreiding, onderhoud en aanpassing van individuele componenten van het systeem.

ZeroCabinet series
Voor elke toepassing de juiste oplossing

1 krachtige DC-uitgang
Basisserie

De ZeroCabinet Basisserie biedt één DC-uitgang en is verkrijgbaar met een vermogen van 300W of 500W. De IP54-, IP65- en IP67-voedingen zijn perfect voor de decentrale voeding van 1-fasige of 3-fasige systemen en machines. De ZeroCabinet basis voedingen kunnen eenvoudig parallel geschakeld worden. Zo kan bijvoorbeeld de totale prestatie verhoogd worden of een betrouwbaar redundant systeem gerealiseerd worden.

Basis
Technische details

Beschikbare ingangsspanningsbereiken
Enkelfase 85 – 264V
Enkelfase 170 – 264V
Driefase 320 – 550V

Uitgangsspanning
24 – 28V

Nominaal vermogen
300W or 500W

Performance [continu (< 45 ° C)]
360W or 600W

Performance [5s]
600W or 1,000W

Efficiëntie
> 95%

Afmetingen (WxHxD)
181 x 183 x 57mm

Gewicht
1,400g

Basis
Speciale functies

Beschikbare connectoren
7/8 “, M12, HAN-Q series en Quickon.
Verdere connectorconfiguraties op aanvraag.

Communicatie
IO-Link of DC-OK

Redundantie
Geïntegreerde ontkoppeling MOSFET(Oring)

Belastingsverdeling
Karakteristiek voor zachte outputregeling (droop)

Maximaal 4 stroombeperkte DC-uitgangen
eFused serie

De voedingen van de ZeroCabinet eFused-serie hebben maximaal vier stroombeperkte uitgangen. Deze apparaten maken het eenvoudig om selectieve stroomverdeling, bescherming en bewaking direct in het veld te implementeren. De eFused-serie is daarom een ruimtebesparend, gezekerd voedingssysteem. Het is een echt alternatief voor een voedingseenheid met een externe, elektronische beveiligingsmodule.

eFused
Technische details

Beschikbare ingangsspanningsbereiken
Enkelfase 85 – 264V
Enkelfase 170 – 264V
Driefase 320 – 550V

Uitgangsspanning
24 – 28V

Vermogen [nominaal]
300W or 500W

Performance [continu (< 45 ° C)]
360W or 600W

Performance [5s]
600W or 1,000W

Efficiëntie
> 95%

Afmetingen (WxHxD)
181 x 183 x 57mm

Gewicht
1,400g

eFused
Speciale functies

Beschikbare connectoren
7/8 “, M12, HAN-Q series en Quickon.
Verdere connectorconfiguraties op aanvraag.

Communicatie
IO-Link of Output OK

Maximaal 4 huidige beperkte uitgangen
Selectieve uitschakeling bij storing

Selectiviteitsfunctie
Bescherming van gevoelige belastingen door geprioriteerde output

Gespreide outputactivering
Volgens prioriteit in stappen van 100 ms

Voordelen
Bespaar kosten, tijd en ruimte

Flexibiliteit

Door de compacte behuizing met een hoge beschermingsgraad (IP54, IP65 of IP67) en diverse aansluitmogelijkheden kan de voeding  buiten de schakelkast en direct op de machine worden geïnstalleerd.

Makkelijk te gebruiken

De uitgangsspanning en de stroombeperkte uitgangen (eFused-serie) kunnen rechtstreeks worden bewaakt en ingesteld via de LED-interface en de drukknoppen aan de voorkant van het apparaat of op afstand via IO-Link.

Kostenbesparingen

ZeroCabinet maakt het mogelijk om kortere kabels en kleinere kabeldoorsneden te gebruiken. Dit bespaart niet alleen op de koperkosten, maar ook op de installatiewerkzaamheden voor de bekabeling. Bovendien kan in plaats van meerdere componenten een alles-in-één apparaat worden gebruikt. Dit betekent minder inspanning bij het beheren van onderdeelnummers en minder tijd bij de installatie.

Ruimtebesparing

Dankzij de geïntegreerde, stroombeperkte uitgangen in de eFused-serie is er geen extra beveiligingsmodule vereist. Dit bespaart ruimte in het systeem. Bovendien kunnen gecentraliseerde schakelkasten en decentrale schakelkasten ter plaatse worden verminderd en kan ruimte worden gebruikt om het systeem uit te breiden. Minder componenten betekent ook meer vrije ruimte in het magazijn.

ZeroCabinet
Het alternatief voor een schakelkast (cabinet)

ZeroCabinet eFused is ook verkrijgbaar met een stroombeperkt high-power kanaal (20 A) en een extra gezekerd low-power kanaal (2–12 A). Het compacte ZeroCabinet-apparaat kan rechtstreeks op de machine worden aangesloten en vervangt decentrale lokale kasten  met een 24V/20A-voeding en een elektronische zekering om aan NEC Klasse 2 te voldoen.

Met de eFused-versie kan je  decentrale belastingen met een hoog energieverbruik leveren en tegelijkertijd een NEC Klasse 2-circuit opzetten.

Dit betekent dat de compacte IP54-, IP65- of IP67-voedingen de bedieningskasten op de machine kunnen vervangen.

De afbeelding laat zien hoe je materiaalkosten, werkuren en ruimte kan besparen door ZeroCabinet te gebruiken.

FAQs
Vragen en antwoorden

Mogelijke toepassingen
Waar kunnen de ZeroCabinet-units worden gebruikt?

De mogelijke toepassingen van ZeroCabinet zijn vrijwel onbeperkt. Modulaire toepassingen op het gebied van transportsystemen, opslagtechnologie, robotica, besturingstechnologie, regeltechniek en materiaalbehandeling profiteren allemaal van deze technologie.

Connectoren
Welke connectoren zijn beschikbaar?

ZeroCabinet-apparaten zijn verkrijgbaar met de volgende connectortypen: 7/8 ”, M12-L / -T / -A, HAN-Q-serie en Quickon. Andere plugconfiguraties zijn op aanvraag verkrijgbaar.

Extra Vermogen
Hebben ZeroCabinet-apparaten stroomreserves?

Ja, alle apparaten leveren 200% (600W of 1.000W) gedurende 5 s en 120% continu (bij een omgevingstemperatuur tot +45 ° C).

IO-Link
Welke informatie levert de voeding via de IO-Link-interface?

Via IO-Link geeft de voeding informatie over belangrijke parameters zoals levensduur, temperatuur, spanning, stroom, etc. en alarmen van overbelasting, een defecte DC-spanning of zelfs als kanalen worden geactiveerd. Toegang op afstand is ook mogelijk via IO-Link. Hierdoor kan vanop afstand het apparaat worden in- en uitgeschakeld, de spannings- en uitschakelstromen worden ingesteld en de geactiveerde kanalen worden gereset.

Montage
Kan het apparaat ook op de DIN-rail worden gemonteerd?

Ja, alle ZeroCabinet-apparaten kunnen op drie verschillende manieren worden gemonteerd: door het eenvoudig op een DIN-rail te bevestigen, door het op te hangen en vast te zetten via de geïntegreerde sleutelgaten of door schroefmontage. Welke optie je ook kiest, er zijn geen extra accessoires vereist.

Temperatuur
In welk temperatuurbereik kunnen de apparaten worden gebruikt?

ZeroCabinet-producten kunnen worden gebruikt bij omgevingstemperaturen van -25 °C tot +55 °C zonder prestatieverlies. Bij lineaire derating zijn temperaturen tot +70 °C toegestaan.

Beschermingsklasse
Welke mate van bescherming is er beschikbaar voor ZeroCabinet?

De robuuste apparaten zijn verkrijgbaar met IP54 (stofdicht, spatwaterdicht), IP65 (stofdicht, straalbestendig) of IP67 (stofdicht, tijdelijk onderdompelbaar) bescherming, waardoor ze goed tegen water, stof en andere verontreinigingen beschermd zijn.

NEC Klasse 2
Is het ook mogelijk om NEC Klasse 2-compatibele circuits te maken?

Ja, dat is mogelijk. Je kan de uitschakelstroom rechtstreeks op het apparaat of via IO-Link instellen op de NEC Klasse 2-standaard. Bij overbelasting is de stroom voor een bepaalde periode beperkt. De huidige beperking komt dan tussenbeide om ervoor te zorgen dat de maximaal toegestane vermogenspiek van 100 VA gedefinieerd voor NEC Klasse 2 op geen enkel punt wordt overschreden.

Wil je met een van onze ingenieurs spreken over dit onderwerp: