Kast klimatisatie oplossingen voor uitdagende applicaties

De engineering van moderne verkeersinfrastructuur is ondenkbaar zonder elektronica, metrologie en communicatietechnologie. Om het weg-, spoor-, water- en luchtverkeer vlot te laten verlopen, zijn steeds meer gedecentraliseerde systemen nodig. Deze gedecentraliseerde kasten staan vaak buiten en zijn dus blootgesteld aan de zon en andere natuurelementen. Daarom moet de gevoelige elektronica binnen in deze kasten beschermd worden tegen hitte, extreme koude, vocht en condensatie.

Voor deze taak heeft ELMEKO koelers, verwarmers en luchtontvochtigers ontworpen. Deze toestellen zijn robuust gebouwd en vergen weinig onderhoud. Ook bij extreme warmte, stof of vibratie werken deze toestellen zeer betrouwbaar.

Gedecentraliseerde signalisatie, controle en monitoring systemen zijn een alomtegenwoordig kenmerk van moderne verkeersinfrastructuur. Ze spelen ook een vitale rol bij havens, kanalen en luchthaveninfrastructuur. Zo worden ze gebruikt bij:

  • verkeerslichten
  • parkeersystemen
  • meetstations voor vervuiling
  • informatiepanelen
  • tol systemen voor snelwegen en tunnels
Traffic Security Camera

De vereisten waaraan deze elektronische systemen dienen te voldoen liggen extreem hoog. Ze moeten weerstaan aan vorst, warmte, vochtigheid, condensatie, vibratie, stof en water. In mobiele applicaties, zoals op boten en in treinen, dienen ze ook de dynamische belastingen aan te kunnen. Constante beschikbaarheid, weinig onderhoud en een hoge toegangsbescherming zijn essentieel voor schakelkasten die buiten opgesteld staan. In het geval van gedecentraliseerde systemen, is er ook steeds meer vraag naar energiebesparende werking.  Zonder het gebruik van compacte en betrouwbare koelers, verwarmers en luchtontvochtigers kan u hieraan niet voldoen.

Halfgeleider technologie speelt een cruciale rol bij deze toestellen. Ze werken zonder bewegende onderdelen of koelmiddel en u kan ze in elke positie monteren. ELMEKO gebruikt hiervoor met succes PTC gebaseerde verwarmingselementen en hoog performante thermo-elektrische koelers en ontvochtigingssystemen.

Compact ontwerp, mobiele applicaties en lage energieconsumptie zijn in het oog springende voordelen van deze systemen.

ELMEKO producten

Had u graag één van onze ingenieurs gesproken betreffende dit onderwerp :