LEX-350, LED verlichting met AC & DC ingangsspanning

De nieuwe Elmeko LEX-350 LED schakelkastverlichting is universeel inzetbaar door zijn brede ingangsspanningsbereik van 24V tot 265V AC & DC. Met plug connectoren bevestigt u de voeding of andere armaturen met elkaar. De verlichting is draaibaar en te bevestigen met magneten of schroeven

Lex-verlichting

Multifunctionele knop voor deLEX-350-BT schakelkastverlichting

De LED schakelkastverlichting LEX-350-BT is  uitgerust met een nuttige bewegingsdetector. De uitschakeltijd van deze bewegingsdetector is ingesteld op 5 minuten. Zo bent u zeker dat de LED verlichting enkel werkt indien nodig. Deze bewegingsdetector heeft geen voorrang op de gewone multifunctionele aan/uit schakelaar, zo heeft u de mogelijk het licht langer te laten branden indien gewenst.

De verlichting is uitgerust met een multifunctionele knop die dient om het licht aan en uit te schakelen. Na het aanschakelen van de knop, zal het licht automatisch uitschakelen na ongeveer 8 uur. Door langer druk uit te oefenen op de knop zal u het armatuur permanent aanschakelen. Klant specifieke programmering van de functie van de knop is mogelijk.

LEX-350-BT van ELMEKO

Montage en bevestiging

Met twee bevestigingsclips is de LEX-350 LED verlichting te monteren op een platte ondergrond of op het profiel van de schakelkast. De bevestigingsclips hebben een gat voor schroefbevestiging en een sterke magneet. Het is dus niet langer nodig om onnodige gaten in uw schakelkast te boren. Door de magnetische bevestiging kunt u de ledverlichting verplaatsen, waar en wanneer u maar wilt.

Heeft u graag dat uw verlichting in een andere hoek schijnt?  Geen enkel probleem, de houder van de LED verlichting is zo uitgevoerd dat het armatuur draaibaar is in 30°, 60° en 90° in elke richting.

voorbeeld van magneet voor verlichting in schakelkast
magneet voor verlichting in schakelaksten

Connectie via plug connectoren

Plug connectoren aan de zijkanten van het armatuur zorgen langs één kant voor de spanningsvoorziening en langs de andere kant om meerdere armaturen te bevestigen. Het is mogelijk om met AC spanning tot 10 armaturen en met DC spanning tot 8 armaturen met elkaar te verbinden. Voedingskabels en connectiekabels zijn verkrijgbaar als accessoire.

Kenmerken van de LEX-350-BT LED verlichting:

  • Ingangsspanning: 24 – 265V AC & DC
  • Vermogensconsumptie: 5 W
  • Lichthelderheid: 700 lm
  • Beschermingsgraad: IP20
  • Werkingstemperatuur: -20 tot +60°C
  • Bevestiging via magneten of schroeven
  • Afmetingen: 350 x 30 x 40mm (L x B x H)
  • Gewicht: 150 gram
connection cable

3 meter lange voedingskabel LX-N-30 XCH gemaakt uit halogeenvrij materiaal. Hierdoor komen er geen gevaarlijke stoffen vrij in geval van brand of oververhitting.

connecting cable

1 meter lange verbindingskabel om meerdere LEX lampen met elkaar te verbinden. Hierdoor heeft u slechts één voedingskabel nodig om meerdere lampen te voeden.

Power supply cable LX SK 05250

De LX-SK-05250 voedingskabel is uitgerust met een deur positioneerschakelaar. Hierdoor zal jouw LEX lamp oplichten bij het openen van uw schakelkast en afschakelen bij het sluiten.

Had u graag één van onze ingenieurs gesproken betreffende dit onderwerp :