Nieuwe 40W DC/DC converter met ultra breed ingangsbereik van 8:1

De nieuwe 40W converter van Gaïa met een ultra breed ingangsbereik vereenvoudigt de input transient bescherming. De MGDD-40 serie is een nieuwe uitbreiding in het gamma van DC/DC converters met een ultra breed ingangsbereik, gericht op militaire- en luchtvaarttoepassingen.

De MGDD-40 serie met ultra brede ingangsspanning 4,5 tot 60VDC en een 80V transient ingangsspanningsbereik is ideaal om te voldoen aan de Mil-Std-1275, 704 of DO-160 standaard zonder extra front-end beveiliging. Deze unieke prestatie is te danken aan Gaïa’s eigen switching technieken terwijl ook de efficiëntie hoger dan 90% blijft.

Met 2 uitgangen (voor parallel-, serie- of symmetrische werking) van 5V, 12V, 15V en 24V zijn ze geschikt om te voldoen aan een breed gevarieerd bereik zoals bv:

  • 5V tot 48V uitgang
  • + & – 15V uitgang
  • 2 x 24V uitgang

Verpakt in een behuizing met zeer laag profiel (0.33” en 1.5” x 1.75”), behoudt de MGDD-40 serie een zeer breed temperatuurbereik van -55°C tot +105°C. De serie is gepot om te voldoen aan zware militaire- en luchtvaart omgevingsomstandigheden.

Er zijn 3 verschillende montage mogelijkheden 

  1.Converter stand-alone montage 

converter_stand_alone_montage

Om de maximum omgevingstemperatuur te berekenen waarbij de converter kan werken wordt de volgende formule toegepast: Tmax = Tcas – Rth (c) x Pout (1/ŋ – 1) ​

  2.Converter met chassis montage 

converter_met_chassis_montage

Als de thermische interfaceweerstand kan verwaarloosd worden is de maximum chassis temperatuur gelijk aan de maximum converter case temperatuur Tmax chassis = Tmax.

  3.Converter met koellichaam montage 

converter_met_heatsink_montage

Om de maximum omgevingstemperatuur te berekenen waarbij de converter kan werken wordt de volgende formule toegepast: Tmax = Tcas – Rth (c) x Pout (1/ŋ – 1)

De meest sensitieve parameter in deze formule is de Rth(tot) waarde. Rth(tot) is afhankelijk van de thermische weerstand van de converter Rth(c) in de montage configuratie en de thermische weerstand van het koellichaam Rth(hs).

  • De Rth(c) is afhankelijk van de omgevingstemperatuur, hoe de converter vast zit aan de PCB, positie, PCB koperbaan en de vermogensbaan lengte. Ook daalt Rth(c) in het algemeen als de temperatuur stijgt.
  • Rth(hs) : Rth(hs) waarde is zeer afhankelijk van hoe het koellichaam verbonden is met de behuizing.

Bescherming van de MGDD-40

Het zijn heel complete producten en beschermd met nul tot vollast regulatie, trim & aan/uit geschiktheid, aanpasbare UVLO, soft start, ingebouwde EMI filter alsook een overstroom- en overspanningsbeveiliging. Het is mogelijk de units te synchroniseren en/of parallel aan te sluiten om meer vermogen te krijgen of een N+1 redundantie te creëren.

Connectie van uitgangen in parallel

Uitgangen die parallel zijn aangesloten maken het mogelijk om één uitgang te bereiken van 3,3V, 5V, 12V, 15V of 25V tot 40W vermogen. Deze waarden kunnen worden uitgebreid met behulp van trim aanpassing.

De MGDD-40 serie is een uniek staaltje technisch vernuft van Gaïa. Met zijn ultra breed ingangsbereik, verschillende uitgangen en meerdere beschermingen is hij uitermate geschikt voor zware applicaties. Hierdoor gebruikt de MGDD-40 serie ook geen optocoupler.

Indien u graag meer informatie wenst over deze unieke converters, neem dan zeker contact met ons op. Onze engineers komen tot bij u om te luisteren naar uw vragen en deze zo goed mogelijk te beantwoorden.

Had u graag één van onze ingenieurs gesproken betreffende dit onderwerp :