Mornsun kondigde onlangs de nieuwe HO1-P601-2C DC/DC converter aan met een zeer brede uitgangsspanning. 

banner_mornsun_ho1-serie

Mornsun kondigde onlangs de nieuwe HO1-P601-2C DC/DC converter aan met een zeer brede uitgangsspanning. Deze converter richt zich op toepassingen van draagbare toestellen met ultrasone technologie waaronder ultrasonoscoop, pil test instrumenten,  ultrasone dikte meter, niet-metallische ultrasone testdetector voor beton, elektrostatische drukwerk, industriële controle, medische- en chemische industrie.

basf-chemical-lab

De grootste voordelen van de H01 converter:

12V vaste ingangsspanning, 0 – 600V uitgang met lineaire regelfunctie

Afhankelijk van verschillende vereisten zijn er aanpasbare uitgangsspanningen van 200 tot 1200V (0-200V, 0-600V, 0-800V, 0-1200V optioneel) beschikbaar. De HO1 wordt gebruikt als 600V hoogspanningsoutput om het golf circuit van de ultrasone detector aan te sturen. De hoogspanningspuls wordt gevormd en verstuurd naar de sondechip door het aandrijfcircuit. Door elektroakoestische omzetting vormt er zich een mechanische oscillatie met hoge frequentie waaruit een gepulseerde ultrasound gemaakt wordt.

Temperatuurbereik van -40°C tot +85°C zonder enige derating

Interne apparatuur van voedingen met een hoogspanningsoutput zijn onderhevig aan druk van hoge spanning. Aan de andere kant betekent hoge temperatuur ook hoge druk. Beiden eisen een hogere product betrouwbaarheid. De MORNSUN HO1 converter heeft een brede werkingstemperatuur zonder enige derating en is zeer betrouwbaar..

Temperatuur coëfficiënt ≤ ±0,01% / °C; de tijdscoëfficiënt is ≤ ±0,05% / uur en de uitgangsripple is lager dan 15mVp-p

De stabiele uitgang van de HO1 converter kent geen afwijkingen door omgevingsveranderingen, wat zorgt voor meer accurate metingen bij draagbare apparatuur.

CE voldoet aan CISPR22 / EN55022 klasse A, zonder externe componenten RE voldoet aan CISPR22 / EN55022 klasse B, zonder externe componenten

De HO1-P601-2C biedt uitstekende EMC prestaties, een beter compatibel systeemontwerp, minder elektromagnetische interferentie van een sensitief acquisitie circuit en is gevoeliger bij accurate metingen. Als extra functie heeft de unit ook kortsluit- en overstroombescherming aan de uitgang om aan specifieke omgevingsapplicaties te voldoen. Deze applicaties omvatten, maar zijn niet gelimiteerd tot, ultrasone scope, foto vermenigvuldig tubes (PMT’s), lawine fotodiodes, solid-state detectoren, EO lens, piezo apparatuur, condensator oplaadvelden.

Deze converters bieden een kost-effectieve oplossing met prestaties van hoge kwaliteit in de industrie

ho1_application

Functies van de H01 converter:

  • Lage ripple & noise
  • Ultra lage temperatuurcoëfficiënt en tijdscoëfficiënt
  • 0 – 600V continu uitgang met lineaire aanpasbare functie
  • Uitgang kortsluit- en overstroombescherming
  • Werkingstemperatuur van -40° tot +85°C (zonder derating)
  • CE voldoet aan CISPR22/EN55022
MORNSUN: ho1-p601-2c_klein

Had u graag één van onze ingenieurs gesproken betreffende dit onderwerp :