ODX-6000: Premium´s compacte driefase 6000W inverter

Oplossingen ontworpen voor de spoorwegmarkt en de industrie vereisen uiterst betrouwbare technologische concepten. De ODX-6000 is de nieuwste telg binnen het gamma ultra compacte driefasige DC/AC inverters die op deze markten inzet. Naast 6000VA hebben we ook 1300VA, 3000VA en 4500VA varianten ter beschikking. Monofasige inverters gaan van 260 – 3000VA.

DC/AC-inverters van Premium komen in uiterst compacte afmetingen en garanderen zeer hoge normen op het vlak van nauwkeurigheid, prestaties, veiligheid en strikte naleving van de regelgeving.

De ODX-6000 reeks bestaat uit 6000W zuivere sinusomvormers met meerdere input-output spanningscombinaties.  Bovendien valt hij op door zijn kleine afmetingen, hoge vermogensdichtheid en efficiëntie. Tot 5 units kunnen in parallel aangesloten worden om zo een vermogen tot 30kW te kunnen voorzien, waardoor het een unieke oplossing in de markt is.

De ODX-6000 omvormers maken gebruik van siliciumcarbide (SiC) mosfets, een technologie die een hoge vermogensdichtheid en een efficiëntie tot 94,3% biedt. Het toestel kan werken bij hoge omgevingstemperaturen en hoog uitgangsvermogen. De ODX-6000 is verder uitgerust met piekstroomprotectie en houdt ook het maximaal gemiddeld vermogen onder controle. Een onmisbaar technisch detail om de halfgeleiders te beschermen, zelfs wanneer er een kortsluiting aan de uitgang optreedt. Hij beschikt ook over een uitschakelfunctie voor onderspanning aan de ingang, waardoor batterijen kunnen worden beschermd tegen diepontlading mochten ze worden ingezet als ingangsspanningsbron.

Hoge isolatie, instelbare parameters via RS-232 en CAN BUS, alarmfuncties en overwakingscontacten maken van de ODX-6000 een betrouwbare en dynamische oplossing.

De unit laat toe om:

– Tot 5 units in parallel te schakelen (30kW)

– Regelbare uitgangsspanning en uitgansfrequentie

– Soft start functie voor het starten van motoren en toepassingen met inrush current

– Instelbare opstartkaralteristiek

– Instellen van de rotatiesnelheid van een motor volgens spanning/frequentie verhouding.

– Remote ON/OFF

– Diagnose, instellen en bewaken van de ingangs- en uitgangsspanning via software-interface

– Voldoet aan alle gangbare industriële- en spoorwegnormen

Het maken van veilige producten die strikt voldoen aan de regelgeving is een prioriteit voor Premium. De ODX-6000 industriële- en spoorwegomvormers voldoen aan de Europese richtlijnen en de industriële EN62368-1. De units zijn geschikt voor spoorwegtoepassingen en voldoen aan EN50155 en EN45545-2 (rook/brand).

BELANGRIJKSTE KENMERKEN

 

– Versies met meerdere ingangsspanningen van 16 – 140 VDC

– Uitgangsspanning configureerbaar van 70 tot 400 Vac

– Parallel schakelbaar vermogen (tot 5 eenheden, 30kW)

– Uitgangsfrequentie instelbaar van 5 tot 75 Hz

– Hoge in-/uitgangsisolatie (3000 Vrms)

– Remote control via RS232

– CAN BUS optioneel

– Ingangs- / uitgangsalarmen

– 5s. piekvermogen

– Tot 94,3% efficiëntie

– Programmeerbaar ramp-up gedrag voor zachte opstart van de motor

– Lage THD (Total Harmonics Distortion) <2%

– Ulta compacte afmetingen

 

PRODUCTGARANTIE

3 jaar voor industriële versie

5 jaar voor spoorweguitvoering

Het ontwerpen van robuuste producten, geschikt om in te spelen op de eisen van de markt, is de sleutel voor Premium. Maar we zorgen er ook voor dat aanpassingen mogelijk zijn.

Op zoek naar een ODX-6000 met andere technische kenmerken? Vertel ons uw uitdaging en wij maken hem van nu af aan de onze!