MORNSUN

MORNSUN is opgericht in 1998 en uitgegroeid tot een toonaangevende  internationale  fabrikant van industriële voedingen. Hun innoverende R&D-afdeling, met meer dan 450 ingenieurs, brengt jaarlijks meer dan 400 nieuwe producten op de markt.

 

Het assortiment van MORNSUN bestaat uit AC/DC-voedingen, AC/DC-converters, DC/DC-converters, isolatie transmitters, IGBT-drivers en LED-drivers . Dankzij de hoge betrouwbaarheid, lange levensduur en robuustheid van de producten worden ze gebruikt in zelfs de meest veeleisende marktsegmenten.

Applicaties

Enkele van de focusproducten

15-500W closed frame voedingen

 

De 15W tot 500W closed frame voedingen van MORNSUN hebben een hoge efficiëntie, brede selectie van in- en uitgangsspanningen en slagen met glans voor EMC-tests. De producten zijn ideaal voor een breed scala aan toepassingen, waaronder industriële besturingen, gebouwautomatisering, fabrieksautomatisering, energiesystemen, etc.

Wat maakt deze closed frame voedingen zo onderscheidend?  Er zijn een aantal belangrijke factoren die van belang zijn:

 

 1. Elektromagnetische immuniteit: de voedingen van MORNSUN zijn veel minder gevoelig voor elektromagnetische interferentie en voldoen aan immuniteit criteria B voor straling. Dit leidt tot een veel stabielere toepassing en minder interferentie met andere elektronische apparatuur.

 

 1. Meerdere opties beschikbaar: Ze zijn beschikbaar met verschillende opties zoals PCB coating en een beschermkap over de aansluitklemmen.

 

 1. Eenvoudig en betrouwbaar productieproces: Door een doordacht PCB design is de opbouw van de PCB minder complex en meer geautomatiseerd. Dit verhoogt de betrouwbaarheid aanzienlijk in de uiteindelijke toepassing.

 

En dit is lang niet alles! Dankzij onze nauwe samenwerking met MORNSUN, een groot magazijn in Schoten en geoptimaliseerd transport kunnen we de voedingen leveren met korte levertijden tegen een zeer concurrentiële prijs.

3-15W ultradunne DC/DC-converters

 

MORNSUN heeft een nieuwe serie ultradunne DC/DC converters op de markt gebracht met vermogens van 3W, 6W, 10W en 15W. De URB/VRB_J(M) serie biedt een ultrabreed ingangsbereik van 4:1 en 2:1. De DC/DC converters zijn voorzien van een beveiliging tegen onderspanning, overspanning, overstroom en kortsluiting.

 

Toepassingen: industriële besturingen, medische apparatuur, communicatiesystemen en meetinstrumenten

Hoge betrouwbaarheid voor meerdere applicaties:

 

 • Hoge efficiëntie tot 89%
 • Onbelaste vermogensconsumptie zo laag als 0,096W
 • Temperatuurbereik van -40°C tot +85°C
 • Isolatiespanning van 1500VDC
 • Voldoet aan CISPR32/EN55032 klasse B

3-350W AC/DC converters voor huishoudelijke apparatuur

 

De LD03-20Bxx AC/DC converter van MORNSUN is specifiek ontworpen voor huishoudelijke apparatuur. Deze kostenefficiënte serie beschikt over een hoge  functionaliteit en betrouwbaarheid en biedt meerdere beveiligingen in een compacte behuizing.

 

Toepassingen: elektrische ovens, vaatwassers, koelkasten, wasmachines, wasdrogers en afzuiginstallaties.

Kenmerken:

 

 • Compacte behuizing van 32.3 x 27.3 x 21.8mm
 • Stand-by vermogensconsumptie zo laag als 0,2W
 • EMI prestaties die voldoen aan de CISPR32/EN55032 klasse B
 • EN62368 en EN60335 gekeurd

3- 200W geïsoleerde DC/DC converter R3-serie met breed ingangsbereik

 

De geïsoleerde DC/DC converter R3-serie biedt een breed ingangsbereik van 2:1 of 4:1 en is beschikbaar met vermogens van 3W tot 200W. Ze biedt oplossingen voor 5 uitdagingen die regelmatig naar boven komen bij het vermogensontwerp.

 1. Verbeterde stand-by vermogensconsumptie

Industriële elektronica heeft soms een zeer kleine belasting nodig. Om dan toch binnen de specificaties van de DC/DC converter te werken wordt er gebruikt gemaakt van een zogenaamde ‘dummy load’ die een temperatuurstijging veroorzaakt.

 

Oplossing: Met een variabele frequentie technologie verbetert de R3-serie de efficiëntie bij lage belasting en maakt een minimale belasting overbodig. Bij een lage belasting van 5 tot 40% behalen de converters een efficiëntie van +78% en onbelast hebben ze een vermogensconsumptie van 0,12W. Hierdoor besparen de converters energie en minimaliseren ze de temperatuurstijging.

 

 1. Kortere opstarttijden

De meeste opstartfouten van het systeem hebben te maken met de lange opstarttijd van de modulaire voeding. De belasting kan worden beschadigd door de overshootspanning tijdens het opstarten.

 

Oplossing: De opstarttijd van de R3-serie is verlaagt van 200ms naar 20ms en heeft geen overshootspanning. Dit voorkomt systeemstoringen veroorzaakt door een lange opstarttijd, zorgt voor de stabiliteit van systemen en beschermt de belasting tegen beschadiging.

 

 1. Voldoet aan de juiste EMI-standaard

De meeste DC/DC converters in de markt voldoen enkel aan de EMI klasse A standaard door het aansluiten van een externe condensator.

 

Oplossing: Door de ingebouwde filter voldoen de R3 DC/DC converters aan de EN55022 klasse A standaard en met het voorgestelde externe circuit ook aan klasse B.

 

 1. Een stabiel en veilig systeem

Abnormale herstart na het afsluiten van de voeding kan onnodige schade veroorzaken.

 

Oplossing: De R3-serie heeft een ingang onderspanning en uitgang overspanning, overstroom en kortsluitbeveiliging. Deze beveiligingen helpen de veiligheid en betrouwbaarheid van het systeem te waarborgen.

 

 1. Hogere betrouwbaarheid

De voeding is het hart van industriële apparatuur en de betrouwbaarheid is nauw verbonden met de betrouwbaarheid van het volledige systeem. Vooral in barre omstandigheden wordt dit belangrijker.

 

Oplossing: Van ontwerp tot productie implementeren we volledige betrouwbaarheidstests zoals een werkingstest bij hoge temperaturen, een test bij lage temperaturen, een temperatuurcyclustest, een thermische schoktest en een vibratietest om de prestaties van de producten te garanderen. De volledig geautomatiseerde productie zorgt voor de consistentie en kwaliteit van de producten.