DC/DC converters met EN 50155 spoorwegkeuring

Betrouwbare DIN-Rail voedingen voor spoorwegapplicaties 

PULS heeft hard gewerkt om aan de betrouwbaarheidseisen van spoorwegapplicaties te voldoen. Er zijn veel parallellen met industriële omgevingen zoals efficiëntie, afmetingen, betrouwbaarheid, levensduur en weerstand tegen EMC en omgevingscondities. Deze zijn voor voedingen in alle applicatiegebieden even belangrijk.

Spoorweg

Gebaseerd op jarenlange ervaring in het ontwikkelen en produceren van industriële voedingen op grote schaal heeft PULS een reeks producten ontwikkeld specifiek voor de spoorweggebruikers: de DIN-railway reeks.

Dit productgamma bestaat uit DC/DC converters met een vermogensbereik van 100W, 200W en 400W voor DIN-rail installatie. Ze voldoen aan alle EN 50155 eisen in termen van EMC, schok en vibratie en brandprotectie. De DIN-railway toestellen zijn uitgerust met de nieuwste technologische ontwikkelingen en maken indruk met hoge efficiëntiewaarden en een lange levensduur. Gebruikers profiteren ook van de hoge kwaliteitsnormen als gevolg van grootschalige productie. Het laatste lid van deze innovatieve, marktspecifieke serie is de CP10.241-60 (24V, 8.3A).

cp10_railway_version

CP10 als DC/DC converter voor spoorwegtoepassingen

De CP10.241-60 is getest in overeenstemming met spoorwegstandaard EN 50155 en is volledig weerbestendig dankzij de conformal-coated PCB. De voeding is aangepast naar de ingangsspanning van 96 – 110 Vdc (-30% / +40%), eigen aan spoorwegapplicaties. Ze kan bij volledige belasting worden gebruikt, wat wil zeggen zonder derating, bij een breed temperatuurbereik van -40°C tot +70°C en voor een tijdspanne van 10 minuten zelfs tot +85°C. Het apparaat is uitgerust met robuuste veerklemmen om de betrouwbaarheid te verhogen in het geval van sterke trillingen en om het onderhoud tot een minimum te beperken. De CP10.241-60 is hierdoor bestand tegen schokken en vibraties. Bovendien heeft het apparaat een actieve inschakelstroombegrenzer en geïntegreerde omgekeerde polariteitsbescherming voor gelijkspanningen op de ingang.

Het ingangsbereik maakte technische modificaties aan de PCB lay-out noodzakelijk, omdat dat anders is als bij industriële toepassingen . 96 – 110Vdc wordt ondersteund met de tolerantie van ±30% constant en ±40% voor 100ms.

Alle belangrijke kenmerken van de standaard CP10, zoals het hoge rendement, de kleine footprint en een lange levensduur, zijn in de spoorwegversie succesvol overgenomen. De efficiëntie is 94,5% en de breedte is juist 39mm. De levensduur van de spoorwegversie is 119.000u bij vollast en een omgevingstemperatuur van 40°C.

PULS gebouw 's nachts

De CP10.241-60 voldoet aan de hoge eisen van de spoorwegindustrie 

De eisen in de spoorwegindustrie liggen hoog. Zelfs in het geval van zware mechanische schokken en bij een breed temperatuurbereik mogen er geen storingen optreden. De CP10.241-60 voldoet aan alle spoorwegeisen met betrekking tot EMC (EN 50121-3-2), schokken en vibraties (EN 61373) en brandprotectie (EN 45545-2).

Koelventilatoren worden beter niet gebruikt omdat ze een hogere kans op falen hebben. Daarom zijn hoge efficiëntieniveaus vereist voor compacte apparaten die hun warmteverlies via natuurlijke convectie verdrijven. De CP10 onderscheidt zich ook in dit gebied met efficiëntieniveaus die voldoen aan de hoogste industriële standaarden.

Dankzij de succesvolle EN 50155 test en de aangepaste schakeltopologie kunnen alle DIN-rail voedingen in de DIN-railway serie in treinen gebruikt worden. Typische applicatiegebieden zijn de centrale voeding, airconditioning technologie, treincommunicatie, infotainment en treinveiligheid.

Met de CP10.241-60 bent u zeker van een kwalitatieve voeding die geschikt is voor uw applicatie. Indien u meer informatie wenst, kan u ons steeds contacteren.

Had u graag één van onze ingenieurs gesproken betreffende dit onderwerp :