PULS lanceert nieuwe medische voeding zonder ventilator voor DIN-rail montage

Medische applicaties hebben de hoogste eisen wat betreft betrouwbaarheid, minimale ruimte, specifieke keuringen en strenge veiligheidsstandaarden. In andere woorden is de medische wereld de perfecte omgeving om het volledige potentieel van de CP-serie te benutten.

Open-frame voedingen waren voordien de enige optie voor medische machinefabrikanten. Met de CP-serie medische voedingen is PULS de eerste leverancier van een efficiënte DIN-rail voeding zonder ventilator die voldoet aan de hoogste technologische normen en die altijd uit voorraad leverbaar is.

Toepassingen : 

Medische applicaties in ziekenhuizen (medische apparatuur, patiëntbewaking, oproepsystemen), gebouwtechnologie (deuropeners, verlichting) en diagnostische beeldvorming (CT, MRT, ultrasound) kunnen enorm profiteren van DIN-rail voedingen. De specificaties op gebied van betrouwbaarheid, afmetingen en levensduur zijn namelijk beter dan deze van open-frame voedingen. Er is ook een toenemend aantal toepassingen binnen laboratoria waarvoor gestandaardiseerde DIN-rail voedingen nodig zijn.

PULS - CP serie

DIN-rail bevestiging verhoogt de betrouwbaarheid

Het opvallendste verschil met een open-frame voeding is het ontwerp en montage op de DIN-rail. De DIN-rail installatie, een reeds lang bestaande standaard in de industrie, is nieuw voor medische toepassingen.

De belangrijkste voordelen van DIN-rail montage zijn de snelle installatie en de enorme flexibiliteit, wat een modulair systeemontwerp vergemakkelijkt. Dit maakt het mogelijk om individuele componenten van verschillende fabrikanten te combineren. Zo creëert Elipse de beste oplossing voor de applicatie met betrekking tot efficiëntie, prestaties en prijs. Een ander voordeel van DIN-railmontage is dat gebruikers voedingen uit verschillende prestatieklassen aan een geïntegreerd installatiesysteem kunnen bevestigen. Dit maakt ook het achteraf inbouwen of vervangen van componenten mogelijk.

Voedingen zonder ventilatoren – betrouwbaar en stil

De 100% convectiekoeling van een CP medische voeding (CP10.241-M1 en CP20.241-M1) is een aantrekkelijke optie voor medische technologie. Dankzij de lage warmteverliezen hebben de voedingen geen enkele mechanische ventilator nodig om warmte te verspreiden. Dit is van toepassing op het gehele uitgangsbereik. Hierdoor zijn onbetrouwbare en luide ventilatoren overbodig.

De CP voedingen werken stil op de achtergrond en dragen zo bij aan een stille omgeving voor de patiënt. Bovendien zorgt de minimale warmteontwikkeling ervoor dat de voedingen enorm betrouwbaar zijn en een lange levensduur hebben. Dit maakt de voedingen geschikt voor vele jaren gebruik in medische applicaties.

Maximum veiligheidsniveau (2 MOPP) voor patiënten en operatoren

De CP medische voedingen voldoen aan alle eisen gedefinieerd in de IEC 60601-1, 3de editie en de IEC 60601-1-2, 4de editie standaard. De voedingen bieden twee manieren van bescherming voor patiënten (2 MOPP “means of patient protection”) en operatoren. Naleving van de EMC-test wordt ook volledig verstrekt, zonder enige extra maatregelen zoals externe filters.

Had u graag één van onze ingenieurs gesproken betreffende dit onderwerp :